Stocare Date

Toata activitatea ta sau a afacerii tale devine informație stocată sub formă de date stocata pe infrastructura IT.

Accidentele care duc la pierderi de astfel de date pot avea efecte dezastruoase in mediul afacerilor. Informaţii importante despre clienţi sau angajaţi, detalii financiare sau despre proiecte sunt doar o parte din informaţiile critice ce trebuiesc protejate.

Sistemele pentru stocarea datelor trebuie sa fie robuste, scalabile, sa asigure redundanţa datelor in cazul unor defecţiuni tehnice și să permită recuperarea in caz de modificări sau stergeri accidentale.

 

Mai jos sunt detaliate câteva dintre avantajele acesteia sau dacă deja le cunoști poți sării direct la soluţia propusă

 

Siguranţa Datelor

In cazul reţelelor fără sisteme de stocare centralizată, fiecare calculator are fişierele pe mediul local de stocare (hdd/ssd). Aceasta este o componenta predispusă defecţiunilor și fără backup regulat al datelor riscul de pierdere definitivă este ridicat. Din nefericire foarte multe organizaţii nu fac backup-uri în mod regulat. Folosind un sistem de stocare centralizată, datele sunt asigurate și rămân accesibile in cazul pierderii unuia sau mai multor hdd-uri.

 

Centralizarea Datelor

Cu un sistem centralizat de stocare, informaţia este accesibilă facil  pentru toţi utilizatorii. Nu mai e necesară duplicarea datelor prin expedierea pe email a fişierelor,  cand acestea sunt accesibile pentru toţi in aceleaşi loc. De asemenea se poate limita accesul la anumite informaţii pentru utilizatori individuali sau grupuri de utilizatori.

 

Acces la distanţa

Cu datele stocate pe un server de fişiere, prin acces VPN se poate accesa informaţia din orice locaţie.

 

Versiunile anterioare ale fişierelor

Dacă fişiere au fost şterse sau modificate accidental, te poţi “întoarce in timp” la versiunea anterioara din interfaţa sistemului tău de operare fără sa apelezi la departamentul de IT.

soluţie propusă

NAS4Free

Este o soluție de stocare centralizată extrem de robustă și scalabilă. Cuprinde atât funcțiile uzuale acestor tipuri de sisteme cât și opțiuni avansate întâlnite pe sisteme proprietare ce implică costuri extrem de ridicate.

prezentare detaliată