WordPress, cea mai folosită platformă pentru crearea și administrarea de website-uri.

WordPress pune în funcţiune 27% din website-urilor publice pe internet.

A apărut pentru prima dată în 2003 și a strâns o comunitate impresionantă de dezvoltatori și utilizatori.

In prezent este cea mai folosita platforma de acest gen datorita usurintei cu care se face personalizarea si configurarea website-ului.

La începuturi a fost orientată pe creerea de bloguri dar în momentul de față poate acomoda orice tip de website, de la o simplă prezentare până la magazine online.

 

Pagina oficială WordPress în limba română se poate accesa aici.

 

Optimizat pentru motoarele de căutare

codul din spatele WordPress-ului este curat și simplu, facilitând motoarelor de căutare citirea și indexarea conţinutului disponibil. In plus, fiecare pagină, articol și imaginea poate avea titlu, descriere și cuvinte cheie ataşate, permiţând optimizarea foarte precisă pentru indexare.

 

Extinde funcţionalitatea cu module

exista o multitudine de module gratuite sau contra cost, dezvoltate pentru aceasta platforma, pentru aproape orice funcţionalitate imaginabilă. De exemplu poţi adauga evenimente din calendar, galerii video, feed Twitter, postări Facebook, plata PayPall sau integrare centrala telefonică (Click2Call), direct pe site.

 

Website-ul creşte in tandem cu afacerea ta

WebSite-urile dezvoltate pe WordPress sunt foarte scalabile. Poţi avea sute e pagini și mii de articole fără sa compromiţi performanţa.

 

Uşor de personalizat

alege din multitudinea de teme existente (5000+), gratuite sau contra cost dezvoltate pentru orice fel de activitate (blog, magazin online, divertisment, fotografie, prezentare, etc) sau creeaza propria interfaţă adaptată domeniului tău de activitate.